Pogoji poslovanja

Glavne zahteve in osnovni pomen besed

Prodajalec je podjetje Avtostoritve Zajec d.o.o., Dolenjska cesta 386, Lavrica, 1291 Škofljica. Kupec je oseba ali podjetje, ki je z prodajalcem sklenil kupoprodajno pogodbo, ustno ali pisno naročil blago, oziroma ob nakupu prejel od prodajalca račun. Kupec z oddajo naročila, sprejme te prodajalčeve splošne pogoje poslovanja. Kupec in prodajalec sta se dolžna držati splošnih pravil poslovanja. Pogodba o naročilu se hrani na sedežu podjetja in je na voljo samo pooblaščenim uradnim osebam. Kupec ima pravico, da odstopi od pogodbe v roku 14 dni, od dneva nakupa. Kupec lahko v 30-tih dneh od odstopa pogodbe, vrne blago nepoškovodano na sedež podjetja.

 

Naročilo blaga

Izdelke lahko naročite na dva načina in sicer:

 • Naročilo preko spletne trgovine: www.vulkanizerstvo-zajec.si/slo/shop/
 • Naročilo preko telefona: 041/597-504

Če ste morda zainteresirani za nakup katerega od izdelkov, in bi raje kot preko spletne trgovine naročilo oddali preko telefona, prosim pokličite številko: 041/597-504

 

Cene in plačilo

Vse cene vsebujejo DDV. Vse cene so izražene v EUR. Plačilo je možno na dva načina:

 • Ob prevzemu blaga v gotovini uslužbencu dostavne službe.
 • Plačilo po predračunu (pošiljka bo odposlana po prejemu nakazila).
 • Z gotovino ali plačilnimi karticami v poslovalnici na Dolenjski cesti 386, Lavrica, 1291 Škofljica

 

Cene

Cene v spletni trgovini veljajo izključno za spletno trgovino in se lahko razlikujejo od cen v naši maloprodajni trgovini. Pridružujemo si spremembo cen, brez predhodne najave. Dopuščamo možnost nenamerne človeške napake.

 

Plačilo

Potrebno je izbrati način plačila. Na voljo imate več načinov:

 • Plačilo ob prevzemu v Avtostoritve Zajec
  Za plačilo spletnega naročila ob prevzemu v naši poslovalnici sprejemamo izključno gotovino oz. plačilo po predračunu.
  V kolikor stranka ne more plačati z gotovino, sprejemamo tudi kreditne kartice, vendar k znesku prištejemo stroške provizije, oz. odštejemo popust v procentih:
 • BA Maestro: – 2%
 • Eurocard Mastercard: – 4%
 • American Express: – 4%
 • Visa: – 4%
 • Naša poslovalnica: AVTOSTORITVE ZAJEC D.O.O., Dolenjska cesta 386, Lavrica, 1291 Škofljica, Tel: 041/597-504, 01/ 3667-427
 • Primer:
  Redna cena izdelka: 50,00 €
  Spletna cena: 45,00 € (upoštevan 10% spletni popust na določene izdelke)
  Plačilo z BA kartico: upoštevamo samo 8% popust, saj ga zmanjšamo za 2%
  Znesek za plačilo z BA kartico: 46,00 €
 • Gotovinsko plačilo ob dostavi dostavne službe GLS
  Plačilo z gotovino se opravi ob prevzemu blaga, ki ga dostavi podjetje GLS. Plačati morate celoten znesek. Stranka plača zraven zaračunane poštnine na računu podjetja Avtostoritve Zajec d.o.o., GLS tudi odkupnino ki je navedena spodaj.

Storitev odkupnina: 1,52 €
Storitev pošiljanje: 3,86€

 

Pogoji dostave Predračun

Na podlagi vašega naročila, v najkrajšem možnem času prejmete predračun. Tako se izognete plačila po povzetju podjetju GLS. O plačilu nas obvezno obvestite preko elektronske pošte (vulkanizerstvo.zajec@gmail.com)) saj so vsi predračuni do potrditve plačila zgolj informativne narave.

Blago, ki je na zalogi, bo dostavljeno najkasneje v 5 delovnih dneh od prejema naročila. Pri znesku nakupa pod 200,00 EUR kupec sam krije poštnino. Poštnina se obračunava po aktualnem ceniku podjetja GLS. Pri znesku nakupa nad 200,00 EUR pa poštnino krije prodajalec.

 

Razprodani izdelki

V posameznih primerih se lahko zgodi, da vam katerega od naročenih izdelkov ne moremo poslati, ker je razprodan in ga trenutno ni na zalogi, zato vas prosimo za razumevanje. Kontaktirajte nas na tel.:041/597-504 ali nam pišite na vulkanizerstvo.zajec@gmail.com in vas obvestimo o zalogi in možnem prihodu tega izdelka.

 

Garancijski pogoji

Če je pošiljka poškodovana, je kupec ni dolžan prevzeti; če imate v času garancije – pri normalni uporabi in vzdrževanju – povod za reklamacijo, enostavno pošljite izdelek v originalni embalaži in z računom, garancijskim listom in opisom težave na naše podjetje. Garancijska doba začne veljati z dnem nakupa izdelka.

V primeru reklamacij, nas prosim kontaktirajte: Vulkanizerastvo Zajec d.o.o., Dolenjska cesta 386, Lavrica, 1291 Škofljica, tel.: 041/597-504, email: vulkanizerstvo.zajec@gmail.com. V primeru obvestila preko e-pošte, prosimo, da zraven napišete vaše ime, številko računa ter opis težave.

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, da kupljeno blago vrne brez kakršnekoli odškodnine. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja blaga. To mora sporočiti pisno na naslov Vulkanizerastvo Zajec d.o.o., Dolenjska cesta 386, 1291 Škofljica ali po elektronski pošti na naslov vulkanizerstvo.zajec@gmail.com, blago pa vrniti v nadaljnjih 15 dneh. V tem primeru kupec sam poravnava stroške, ki nastanejo ob vračilu kupljenega artikla. Podjetje Vulkanizerastvo Zajec d.o.o. bo kupcu vrnilo že plačano kupnino.

Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

 

Varovanje podatkov

Vaši podatki so pri nas računalniško obdelani in varovani v skladu z vsemi veljavnimi predpisi. Kupec soglaša, da mu lahko občasno pošljemo informativni material. Na vaš elektronski naslov boste prejemali samo obvestila o vašem naročilu in novostih v ponudbi. V primeru, da obvestil ne želite več prejemati, nas o tem obvestite na naš e-poštni naslov vulkanizerstvo.zajec@gmail.com in v roku 24ur vas bomo izbrisali iz sistema.